Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2023 23:40 - Оперните бисери и диаманти от Олимп Цветомира и Денис. На Коледен концерт в Безистена със Шефовете на Вси Светии и на Извънземните
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3044 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2023 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще ви направим съпричастни на едно вълнуващо събитие на единение на земното измерение с Божиите светове и среща със скъпи гости от там!
Във времето на подготовката за посрещането на сакралните Рождественски дни и празници през 2022 г. екипът ни получи покана за Коледно матине на Камерен оркестър „Дианополис” Ямбол от нашата родственица Сийка Бояджиева, чийто внук е млад ямболски оперен певец, представящ се за пръв път пред ямболската публика. 
Местните медии информираха за предстоящия концерт:

В поредицата събития, които Община Ямбол организира във връзка с очакваните коледни и новогодишни тържества, се включва и Камерен оркестър „Дианополис“.

image

Коледно матине на КО „Дианополис”

https://www.facebook.com/dianacableTV/videos/861370418647935

Концертът ще започне в 11:00 часа на 11 декември, неделя, в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“. Две ямболски звезди ще огреят празничното неделно музикално матине. Това са любимката на поколения почитатели на оперната музика Цветомира Гицова (сопрано) и младият и вече набиращ популярност баритон Денис Бояджиев.
Под палката на диригента Симон Павлов солистите и оркестърът ще представят пъстра програма, в която ще прозвучат коледното Кончерто гросо от Арканджело Корели, арии, канцонети и дуети от Имре Калман, Цезар Франк, Жул Масне и други познати и обичани от публиката вечни мелодии. 

image

Камерен оркестър "Дианополис"
https://www.facebook.com/dianopolisyambol/
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Преди да се потопим в атмосферата на празничния концерт с нашето екипно импресийно съпричастие и като зрители, и като духовни меценати и окултни застъпници и посредници с Божия свят, както и като тв оператори на концерта и режисьори на този  екранизиран постинг, ще ви припомним за поред ен – ти път характеристиката и статута на Безистена, документирани в неговото име, в ритуалната зала на който се състоя концертът, и който ние титуловаме като Първосвещения Божи храм на Земята без кавички, защото е такъв. 

image

БЕЗИСТЕН=СЕЗ Б ТИЕН=Исуз и Богиня Диана 

Безистенът е Първосвещеният храм на Исус и Богиня Диана, Които са Българските Всесилни и Всемогъщи Богове Творци и Демиурзи, Господари и Властелини на световете и Автори и Постановчици на транс епохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, по – късно манипулирана като Богородица или Дева Мария (Богиня Диана Мария/Богиня Мадара), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на  

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546  

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни за нашето Спасение!  

Пълната Божествена техническа и институционална характеристика на Безистена е:  

Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческият светилищен комплекс и експериментална развойна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континуум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички енергийни, физически и биологични процеси на Земята!  

БЕЗИСТЕН=Богиня Диана и Исуз     

БЕЗИСТЕН=Бог Дионисиуз     

БЕЗИСТЕН=Зевс и Диана=Бог Исуз и Диана     

БЕЗИСТЕН=Сабазий и Диана=Бог Исуз и Диана     

БЕЗИСТЕН=База на Иса и Диана   

БЕЗИСТЕН база на=база на Светии на Иза   

БЕЗИСТЕН=Бизантионес   

Безистенът е Командният център на Време – пространствения континуум, Главният КПП и портал между световете, Вселенският компютър и централен архив Акаши, постоянното транспространствено обиталище и първосвещен дом, работно место и храм на Българските Богове Исус и Мария Магдалена – последните аватарни проявления на Богът Отец Съ – Творец и Великата Богиня Майка Съ – Творец и Родилен дом и Райски кувьоз за отглеждане на Техните генетични феноменни деца – Българите, които са жреческата каста Дуло 

Безистенът е заложен от древността за висша сакрална племенна доктрина и заветна цел № 1 за завладяване под кодовото наименование Храмът на Соломон (Храмът на Иса Ламя) и във всички свръхсекретни генерал – щабни карти на всички племена, начиная с юдео=данайо – византийците от които са гърците, на турците, руснаците, европейците и американците и всички други, които всички до едно са бивши тракийски нефеноменни безкултурни племена, разселени по света от Българските жреци и култивирани, цивилизовани и очовечавани от тях, и чиито племенни главатари – изродени династи от Дуло, обединени от юдео – ционистите, са заговорниците срещу Българите, които организират сега ескалацията на локалните и глобални конфликти, войни и ислямистки нашествия и международен пандемичен биотероризъм като последен етап на злодейския им план за затриването ни! 
 
Културно – информационен център "Безистен"
https://www.bezistena.com/bg/
www.facebook.com/bezistena  

https://www.youtube.com/watch?v=wJ0Y4zH9ByM&lc=Ugy2jxR680ENOQequgx4AaABAg
Гнездото на рептилите – Безистенът в Ямбол  

–– посетете Културно – информационния център Безистен и се просветете с официцалната история на Ямбол и Безистена, а от нашия блог за светоустройството и тайните на човешката цивилизация и истинската Българска история

Точно преди десет години по това време в началото на 2013 година Боговете ни активираха и ангажираха хора от нашия екип да организираме обществената защита на Безистена от посегателствата на бившите ни 500 годишни поробители и перманентни врагове, впрегнали главното мюфтийство в България да предяви най – нагло и предизвикателно съдебен иск за вземане на градската ни светиня Безистена. 

Изнасяме кратка хронология на жертвената ни Боговдъхновена мисия:

СФОРМИРАТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА ЗАЩИТА НА БЕЗИСТЕНА" https://radio999bg.com/bylgariya/publikuvay-999-sformirat-initsiativen-komitet-za-zashtita-be

Инициатива за учредяването на Комитет за спасение на Безистена, и на Българите! – абсолютно актуален и жизнено важен ремикс по повод 3 години от начинанието.
https://bezistena.blog.bg/history/2016/03/29/iniciativa-za-uchrediavaneto-na-komitet-za-spasenie-na-bezis.1440698

Една съботна сутрин в средата на месец март 2013 година разгръщах рутинно електронната преса, когато скромно заглавие спря вниманието ми и когато го проумях сякаш ме трясна като с бухалка нещо по главата: 

Главно мюфтийство предявило иск за собственост върху БЕЗИСТЕНА – емблематична култова постройка в центъра на града ни и символ на Българщината и на града ни!Веднага в съзнанието ми изплуваха постоянните опасения на Бат Ванко – Иван Джурелов, поет и писател, певец на Тунджанския край, неуморим родолюбец, журналист и всепризнат културолог и историк – краевед, мой Гуру в тази свещена любородна материя.
Това бяха негови опасения, изказвани със загриженост пред мен преди години когато сме обсъждали съдбата на Безистена, че Турция можела някой ден да предяви претенции за сградата, и то без никакви правни основания за това...
Тези претенции сега бяха станали факт и аз веднага му се обадих да се срещнем в кафето на Геша на Безистена. 

Липсваше ни всякаква информация за този брутален разбойнически акт в тази толкова деликатна духовна сфера, и затова почнахме да си припомняме факти и подробности около ремонтите и реконтрукциите на Безистена от 70 – те години, в които той като председател на Съвета по просвета и култура и главен културолог в Окръжен съвет –Ямбол по онова време, е вземал активно участие.
Говорихме за нишите и входовете за подземни проходи на второ и трето ниво под Безистена, които той лично е виждал, но не е бил допускан в тях въпреки високия му ръководен статут по тези мероприятия, както и за моите впечатления от подземни комуникации, когато ме бяха извикали като водещ специалист по вентилационна и климатична техника за проблемите по аспирацията в Безистена – единственото и централно култово през 70 – те и 80 – те години на 20 век подземно заведение, бар, дискотека и средище на Ямболския хайлайф. 
Джурелов пое ангажимента да поиска информация от окръжния съд за предстоящото дело в статута и качеството си на международен журналист и неговите правомощия, въпреки, че аз изказах съмнения дали ще му дадат достъп до нея.
Въпреки, че обеща да ми се обади до няколко дни, не стори това.
И тогава отново в "Ямбол свят" видях тревожна статия, в която адвокат Панчо Панчев информираше Ямболци за даване на ход на дело с наглите претенции на Главно мюфтийство и че имало вече и назначен съдия по делото! 
Пламнах целия и след половин час вече разговарях с Панчо в кантората му, вдъхновявайки го да инициираме общоградско събрание за учредяване на Комитет за спасяване на Безистена!
И той запали като мен от раз и така се почна...

Нахвърлихме набързо идеите и задачите, които бяха в главата ми вече от няколко дни –повече от 15 години преминах през активната и бурна школа на партийни и синдикални учредявания, организационно строителство, управление и славни епични битки на национално ниво след 10 ноември 1989, Панчо остана да си гледа работата на адвокат с целия комплекс отношения с и към съдебната система и в нейна власт, а аз тръгнах трескав по учреждения и институции и по хората по улиците да ги будя и събирам за учредяване на Комитета. 
Така дойдоха и пламнаха огнените послания и призиви в Интернет пространството, чиято хронология поместваме по – нататък във повече от 500 документални и екранизирани постинга в блог.бг.

–– вече повече от 1700 импресийни екранизирани постинга в блога ни  http://bezistena.blog.bg от тогава до сега –– 

Ето автентичният текст на посланическата прокламация, която разнасях по местни тв кабеларки, радиостанции и раздавах на хората по улиците и заведенията, лепях по стълбове и афиши, и внасях в деловодствата на общинските и държавни институции.

Съобщение до обществеността на град Ямбол
за свикване на общоградско събрание за учредяване
на Комитет за спасение на Безистена

Инициативен комитет с председател адвокат Панчо Панчев, кани ямболци на общоградско събрание за учредяване на Комитет за спасяване на Безистена.

Каним всички политически партии, техните лидери и членове – без партийните ви пристрастия и противопоставяния, от които Българите са омерзнени – викаме ви като граждани и родолюбци!

Каним бивши депутати и кандидат – депутати от всички партии за патриотично легитимиране и атестиране пред и от пробудилите се Българи.
 
Каним синдикатите и обществените независими организации, с нас са гордите и несломими Тракийци от Тракийското дружество и читалище Тракийска лира 2012, запасното Ямболско офицерство и войнство, съхранило достойнството, честа и патриотизма си през годините на геноцидната псевдодемокрация!

Каним Ямболското църковно настоятелство и общество, със същото уважение каним и мюсюлманското настоятелство в Ямбол да изразят мнението си като наши съграждани.

Ние – Българите от свещения Ямбол, най – древната столица на най – древното царство и най – великата и могъща държава на човечеството и света – Одриската държава на Траките (на Българите), цивилизовали с Любов човешките племена и изградили цивилизациите по света (справка : Международна академия по Българознание, иновации и култура – МАБИК, и всички независими изследователи – патриоти) като осъзнали се духовни, кръвни и генетични законни извечни автохтонни (местни) техни потомци ,

                                                    ДЕКЛАРИРАМЕ

Въпреки, че Безистенът е най – древното първосвещено Тракийско слънчево светилище и впоследствие от средата на първи век сл.Хр.е надстроено като раннохристиянски храм – базилика с баптистерий (басейн за водно кръщение и феноменални древно-тракийски орфически лечебни практики), захранван с лечебна вода от Бакаджика по керамичен тръбопровод от древнотракийско време на повече от 8 хил. години, снабдявал града ни с лечебна жива вода до трийсетте години на 20 в. и очакващ да го възстановим, ние няма да възстановяваме и обсебваме храма за християнска църква, но няма да го дадем и на никоя друга религиозна институция, разделяща етнически или духовно Ямболии! 

БЕЗИСТЕНЪТ е бил и ще бъде винаги сакрално место за единение и побратимяване на всички ямболии, независимо от тяхната етническа, религиозна, партийна и социална принадлежност – какъвто беше до псевдодемократичния геноциден преврат от 1989г. –место за срещи, запознанства и влюбвания, началото и краят на вълшебното и мистично безкрайно човешко хоро уникално само за свещеният ни Ямбол, което наричахме с благоговение Стъргалото и Движението, и което се виеше безспирно от Безистена до Златен рог и обратно за единение на Ямболци!

                                               ДЕКЛАРИРАМЕ ,

че както предците ни на всички Ямболии през 1510 г. – бедните Българи, турци и евреи, със собствени средства и труд възстановиха заедно Безистена (затова чак през 17 век се появяват официални имперски документи за него) с камъните от разрушената Ямболска крепост след превземането и от нашествениците през 14 век, напоени с кръвта и на защитници и на завоеватели,

(завръщащи се след многовековни скитания из Азия тракийски тюркски племена, обезпаметени и лишени от висшата Българска тракийска култура и цивилизация и енергия, и лишени от истинското учение на Исус, и търсещи на Балканите някогашните земи на предците си, но не с Божиите закони на Любовта и Братството, а с оръжие, кръв и братоубийство, подтиквани и насъсквани от византийските управници – изродени и нечисти български издънки и разклонения на свещения династичен Божи род Дуло)

и изградиха от източната страна на Първосвещения общ храм едно до друго три сакрални места за поклонение, опрощение и помирение между трите вероизповедания:
християнски параклис на Богородица, мюсюлмански месджид и еврейска синагога – така по техния пример сега ние ще възстановим едно до друго трите святи места, а кръстокуполния храм ще предоставим на всички ямболии и гости за общи културни изяви и мероприятия – за помирение, Любов и братско съжителство между етносите, религиите и културите!

Защото и трите религии са категорични, че Бог е един и същ, и всички човеци са Негови творения и деца, и че е дошло времето да заживеят вече като братя!

Каним интелектуалния художествено – творчески и технически елит на Ямбол, архитекти, юристи, учители, лекари, историци, ученици, журналисти и местни медии, църковното настоятелство на Ямбол и духовниците, бизнесмени,  ротарианци, бивши и настоящи кметове и областни управници, и най-вече множеството онеправдани и отчаяни Ямболии – безработни, работещи ангария срещу унизителни възнаграждения и отношения от новите чорбаджии, прокудилите децата си немили – недраги да слугуват по чужди земи, пенсионери със сто и двадесет лева месечна пенсия – сринати в социалната ерархия, но запазили Духът Български, който ще възродим заедно!

Българи, арменци, евреи, турци – елате всички заедно да защитим общата ни светиня БЕЗИСТЕНА !

С Ямбол почна поробването на България преди седем века, продължаващо и до сега,
в месеца на християнското и човешкото покаяние и опрощение и в подстъпите на Исусовото и Българското Възкресение пак в Ямбол започва Възраждането и Освобождението на Българите и България!

Господ Бог Исус и Богородица бдят и закрилят нашето свещено дело, Ямбол и България!

АМИН!

Събранието ще се състои на 29 март 2013 година – петък, от 17:30 часа в големия салон на НТС - Ямбол.
Носете само Българското знаме, градински цветя и клонки и църковна свещичка за песенно бдение на Безистена.

Честит празник, Тракийци - 26 март 2013, Денят на Тракия!

Съпредседател и организационен секретар на Инициативния комитет - инж.Иван Дунчев
 
https://www.youtube.com/watch?v=aFEsrDJHU-E
Лазаре, стани и ходи! Георги Върбанов, Владо Величков и"Modern folking"

––––––––––––––

коментар под постинга:

leonleonovpom2 - 
30.03.2016 07:08
Да, спомням си, Адаш!
Каква дейност разви за спасението на култовата сграда на Ямбол и не само на Ямбол!
Тази сграда беше една от малкото към които изпитвах респект в далечната 1976 г. Друга такава беше къщата на прадядо ми в града , в който израснах Въпреки усилията на родителите ми, не успяхме да я съхраним, за съжаление...
Ти положи усилия за запазването на тази сграда далече повече от която и да е реститутка, даже повече от всичките вкупом, чиято цел е обаче да задоволят единствено собствените си физиологически нужди, нищо друго

Бъди благословен в делото си, Адаш!
–––––––––––––––––––––––––––––––––––

И понеже по време на учредяването на Комитета за спасение на Безистена нямахме официална медийно трибуна, използваме информация по темата от другите източници:

ОТКРИТО МНЕНИЕ НА ЕДИН ОТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ НА УЧРЕДЯВАНЕТО НА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА БЕЗИСТЕНА

https://radio999bg.com/yambol/publikuvay-999-ne-beshe-sformirane-initsiativen-komitet-za-b?pnnews11175_dCOMMENT_NAV%5Bn%5D%5Bp%5D=1

image

Архиерейският наместник Отец Панайот Чакъров – духовен настойник на Комитета за Спасяване на Ямбол, благославя свещеното ни начинание и дело при тържественото откриване на събранието.
До него съинициаторите адвокат Панчо Панев и инж. Иван Дунчев
29 март 2013 г. Ямбол

Митинг в защита на Безистена и Българщината

https://bezistena.blog.bg/history/2013/06/12/miting-v-zashtita-na-bezistena-i-bylgarshtinata.1119302

Уважаеми съграждани Ямболци,братя и сестри Българи!

На 13 юни 2013г от 9.30часа в Ямболски окръжен съд ще бъде даден ход на делото,с което Главно мюфтийство претендира за собственост върху Ямболската емблема и светиня БЕЗИСТЕНА.
 
Комитетът за спасение на БЕЗИСТЕНА приветства и благодари на партия Национален фронт за спасение на България за инициативата да организира мирен митинг за всички граждани,независимо от социални,партийни и други разделящи ги признаци и принадлежлежности,в подкрепа на община Ямбол в отстояването на градската светиня и за активиране и проявление на свещените и задължителни за служителите на Темида висши категории на Морал, Съвест, Богобоязливост и Родолюбие!
Комитетът за спасение на Безистена призовава Ямболци да присъстват и подкрепят митинга и изразят нашата непоколебима решителност да защитим светинята ни Безистена и да не позволим на никой да ни го отнеме и го превърне в ябълката на раздора между етноси и религии!
 
Призоваваме всички да изразят съпричастност в защита на свещената ни кауза и Българщината по абсолютно мирен,културен и цивилизован положителен добронамерен начин,и в същото време да демонстрираме с категорична твърдост и неприклонност,че ще отстояваме последните подстъпи на България със свещената сила на Духа,завещан ни от предците ни и пролятата им кръв, и най-вече със закрилниците на рода Български-Господ Бог Исус Христос, Света Богородица и Святият Дух!
 
Забравете всички различия и и разделящи ви противопоставяния-ние от Комитета от момента на основаването му ви зовем за Обединение и Единение в защита на Българския род,България и бъдещето на децата ни, чиито идеали и мечти да бъдат не как да емигрират немили-недраги по света, унизени и обезродени, далече от Род и Родина, а да живеят и се трудят щастливи и честити в тази Свята Райска земя! 
Елате с усмивки и радостни сърца,елате да се насърчим и окуражим взаимно!
Елате да се хванем приятелски за ръцете на онова голямо Свещено хоро около Безистена, с което ще препашем и Светинята ни,и страната ни,и децата ни,за да не ни ги отнема никой повече!
Не се притеснявайте хора от различни партии,организации и съсловия да се хванете на общото хоро- кауза, хорото е за това- да събира, единява и сплотява Българите!
Не е важно кой го е организирал, патриотичните инициативи и мероприятия са Божие дело, нека да оставим вече омразата и разделението-това е повелята на предците ни,и с песни и хора да обявим Възкресението на Ямболци и на Българите и заявим на всички врагове да спрат с посегателствата и геноцида на Свещения многострадален Български народ!

13 юни 2013 година е свят празничен християнски ден -  СПАСОВ ДЕН!
Духовният наставник на Комитета и святата ни кауза - архиерейският наместник Отец Панайот Чакъров, разпореди на този ден камбаните на Ямболските църкви да бият тържествено на „ЖИВО“ на всеки кръгъл час по 10 минути специално за Духовна и Божествена подкрепа на митинга и каузата ни!
Заедно със Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий, от храма Св.Спас на Бакаджика по време на тържествената света литургия, ще проведат специална молитва в подкрепа на свещеното ни дело, за спасението на Безистена,на България, за здравето на Ямболци и всички Българи!

От храма Св.Георги отец Панайот ни предоставя за митингуващите свещена икона на Света Богородица, която ще ни закриля и помага в начинанията ни!
Носете националния трибагреник.
 
На митинга ще обявим свещената ни инициатива за канонизиране и обявяване за светци на хилядите загинали Ямболци - нашите кръвни родови предци-при защитата на Ямбол от османските нашественици през 1373 година, изкланите невинни великомъченици от Голото смъртно хора в Бояджик през Априлското въстание, хилядите невинни жертви през 1878 година в град Ямбол, избити при бягството на редовната турска армия от освободителните Руски войски, както и мъченическо загиналите свещеници по времето на комунистическия режим!
Канонизиране за осветяване на паметта на жертвите, приемане на Светата им закрила над потомците им и народа Български,и най - вече за отключване и отпочване на процесите за покаяние и опрощаване между потомците на жертвите и палачите и премахването на взаимната негативна кърмична обвързаност и обремененост - процеси на доктриналният фундамент на Християнството - ПРОСТИТЕЛНОСТТА! 
Бъдете благословени!

НАЧАЛОТО НА МИТИНГА  Е В 9.00 ЧАСА НА 13 ЮНИ ПРЕД СГРАДАТА НА ОКРЪЖНИЯ СЪД

Общонароден Съвет на старейшините при Комитета за спасение на Безистена
Организационен секретар на Комитета - инж. Иван Дунчев

Решението на Софийския апелативен съд за вакъфските имоти в България и истинският портрет на Пророк Мохамед
https://bezistena.blog.bg/history/2015/05/16/reshenieto-na-sofiiskiia-apelativen-syd-za-vakyfskite-imoti-.1361978

image

image 

–––––––––––––

По същото това време, когато Боговете ни организираха тези метежни събития из България, за да пламне огънят в скършените и покрусени Души на Българите и се вдигнем в защита на Българските светини от мръсните ръце на турците, Те наредиха на градоначалниците на Ямбол да проведат крупни ремонтно – рехабилитационни работи на първосвещеният Божи храм в подготовка на Тяхното скорошно Явяване на него, и от тогава Безистенът се превърна естествено в централен емблематичен културен център на всички местни и национални културни мероприятия и срещи в Божия първопрестолен град Ямбол. 

Това е накратко сакралната история, характеристика и херметичната документация на първосвещения Божи храм Безистена, където се проведе Коледният концерт 2022 г. , който е по – правилно да се каже Рождественски концерт, и където екипът ни в импресийно съпричастие и като зрители, и като духовни меценати и окултни застъпници и посредници с Божия свят, както и като тв оператори на концерта и режисьори заснехме клиповете за този екранизиран постинг.

ИМПРЕСИЯ преживяна с=преживяна с Бог Иса и Мария 

Импресия (от латински език impressio, буквално „впечатление“) е произведение на изкуството — изобразителното изкуство, литературата и музиката, създадено въз основа на впечатление от нещо видяно, чуто или преживяно

IMPRESSIO=Бог Исус и Мария 

ИЗКУСТВО творено от=творено от Кан (Жреци) на Богиня Диана и Исуз

ИЗКУСТВО творено от=творено от Кан (Жреци) от Безистена 

НЕЩО ВИДЯНО=Ешуа и Богиня Диана 

НЕЩО ЧУТО за=за Ешуш и Диана

НЕЩО ПРЕЖИВЯНО=НЕШТО ПРЕЖИВЯНО от=
от Ариани на Бог Ежуш и Богиня Диана 

Предлагаме ви в пълен обем целия концерт, като в синергитичен импресиен режим с произведенията ще разсекретяваме кодираните послания в тях. 

image

1. 
https://www.youtube.com/watch?v=2MG7rhi-ai0
Мюфа – Антична сюита  Увертюра 
 
Коледен концерт 2022 на Камерен оркестър Дианополис Ямбол в първосвещения храм Безистена

Не намерихме какво е мюфа, търсачката ни пращаше все при водопроводните фитинги, муфи, холендри и нипели, обаче сакралния превод ни праща право в прегръдките на Богинята Майка!

МЮФА=Ма (Майка) Богиня=Богиня Ма 

И античните, и съвременните сюити също ни водят не по – далече от Боговете ни!

СЮИТА за=за Иса и Диана 

АНТИЧНИ=Диана и Ешуа 

АНТИЧНА СЮИТА за=СЮИТА за Диана и Ешуа 

СЪВРЕМЕННА СЮИТА за=за Исус и Богиня Матара 

image

2.
 https://www.youtube.com/watch?v=ySurbw4D7I8&t=1s
Se tu m"ami Алесандро Паризоти, гост солист Криста Петкова сопран.

Италианският композитор Алесандро Паризоти осъвременява античната сюита "Se tu m"ami" (Ако си ми приятел) на Джовани Перголези, за да ни изпрати следните херметични послания с нея и ни съобщи, че всички италиански композитори са с Български жречески генезис от свещения Божи род Дуло от Безистена, каквато е и сопраното Криста Петкова:

Se tu m"ami=
Иса и Диана МаМа=
Иса и Диана Мария Магдалена

АЛЕСАНДРО ПАРИЗОТИ=Ариан Бард/Брат от Дуло на Исуз

ДЖОВАНИ ПЕРГОЛЕЗИ от=от Богиня Диана и Ежуз Българина

ДЖОВАНИ ПЕРГОЛЕЗИ=Българин от Богиня Диана и Ежуз=Българин от Безистена 

СОПРАНО=Ариан от Бог Иса

КРИСТА от=от Иса от Тракия

КРИСТА=Ариан Кан (Жрец) от Иса и Диана 

КРИСТА ПЕТКОВА=Кан (Жрица) от Богиня Диана и Бог Иса от Тракия 

3https://www.youtube.com/watch?v=5pUAaeqSNlg&t=10s 
Арканджело Корели Коледно кончерто гросо 

1. Vivace - Adajio 2. Allegro 3. Adajio - Allegro - Adajio 4. Vivace 5. Allegro - Largo Pastorale
 
КОНЧЕРТО ГРОСО от=КОНТШЕРТО ГРОСО от=
от Ариан Кан (Жрец) от Диана и Гристош=
от Ариан Кан (Жрец) от Диана и Исуш от Трагия (Тракия)

АДАЖИО=Диана и Ежуа 

ВИВАЧЕ=ВИВАТШЕ=Богиня Диана и Бог Ешуа 

Класическата музика засяга най – тайните струни на душата, помага да се отпуснете, да помислите за красивото, за смисъла на живота , като адажио е неразделна част от сонатите и симфониите.

СОНАТА=Иса и Диана 

СИМФОНИЯ=Иса и Богиня Ма (Майка)

Адажио е преди всичко едно измерение от спокойно темпо.
Това е най – хармоничното и успокояващо темпо, в което се изпълняват много известни музикални произведения.

ИЗМЕРЕНИЕ ОТ СПОКОЙНО ТЕМПО за=за Бок Исуз и Богиня Диана Мат Мария

Трагедия, тъга, красота и грация - това е, което дава на adagio вечна уникалност, което прави звука хармоничен и експоненциален.
Затова и известният руски майстор аниматор Гари Бардин построи своя уникален анимационен филм върху Адажио Албиони

https://www.youtube.com/watch?v=1Ylb3Xahjnw
Adagio Animation Art 2000 Адажио

„Адажио“, която е философска притча, изследваща конфликта между герой и тълпата, се базира на романтична кратка история, написана от известния руски писател Максим Горки за млад мъж на име Данко и неговото горящо сърце.

ДАНКО=КАН ДО=Кан (Жрец) на Диана

В историята Данко принадлежи към племе от силни мъже, които са били принудени от враговете си да се оттеглят в дълбините на стара тъмна гора, пълна с блата.
Данко, млад и смел, вярваше, че има изход от тъмната и враждебна гора, и смело поведе хората навътре.
Но скоро те започнаха да мърморят. Подхранвани от страх и тъмнина, разочарованието и гневът нарастват сред тях. Данко погледна хората и видя само омраза в лицата им, но пламъкът на желанието да ги спаси пламна в сърцето му. Този пламък на любов към неговия народ ставаше все по-силен и по-силен и изведнъж, надвивайки звука на гръмотевиците, Данко възкликна: „Какво да направя за моя народ?"
И той си разпори гърдите, и като си изтръгна сърцето го вдигна високо над главата си.
То пламна като слънце, дори по-ярко от слънцето, и гората, зашеметена от тази всепоглъщаща любов към хората, утихна.
Данко изтича напред
, вдигна високо горящото си сърце, осветявайки пътя за хората и те се втурнаха след него.
Изведнъж гората свърши и те се появиха в океан от слънце и чист въздух, пречистен от дъжда.
Данко погледна свободната земя,
засмя се гордо и падна мъртъв.
А щастливите хора, изпълнени с големи надежди и очаквания, дори не забелязаха смъртта на Данко и не видяха, че до тялото му все още силно гори смелото му сърце.
Само един човек го забеляза и страхувайки се от нещо, стъпи
върху горделивото сърце и угаси пламъка му..."

На Божествено ниво тази епична анимационна адажио елегия ни говори и в прав текст, и в иносказание, за официалната евангелска версия на предадения от падналите духове и нисши души на осмъртяване Исус Христос, както и за безбройните Негови саможертвени потомци, дали живота си за просвещението и спасението на неблагодарните човеци.

САМОЖЕРТВЕНИ ПОТОМЦИ на=ПОТОМЦИ на Исуж и Богиня Матара 


image

4. https://www.youtube.com/watch?v=ihMDJLO2qmQ

Цезар Франк – Panis Angelicus в изпълнение на оперната певица сопранът Цветомира Гицова 

ЦЕЗАР ФРАНК=Ариан Кан (Жрец) от Царя Бог Иза 

Panis от=от Бог Иса 

Panis Angelicus=Кан (Жрец) от Дуло Син (потомък) на Бог Исуж

image

Задължителният Божествен жречески генезис на ямболската прима Цветомира Гицова, която виждаме най – често на олтара на Първосвещения Божи храм, се прокларира на най – видното място – името ѝ, което освобождаваме от травиалната цветна етимология, колкото и пролетно красива да е тя, и възстановяваме сакралната му семантика!

ЦВЕТОМИРА от=ТСВЕТОМИРА от=от Иса и Богиня Матара Диана 

ГИЦОВА=Ган (Кан, Жрица) от Бог Иса

ЦВЕТОМИРА ГИЦОВА=Ган (Кан, Жрица) от Бог Исус и Богиня Матара Диана 

https://www.youtube.com/watch?v=QUYiS1hA3UM
Цветомира Гицова – Силва. Освещаване на храм Безистена в Ямбол 642 години след разрушаването му

И още за примата Цветомира в 

След 642 години на запустение Централният космодрум Безистена в Ямбол заработи отново в подготовка по посрещането на Извънземните!
https://bezistena.blog.bg/history/2015/12/24/.1417281

... Гласът,  който вълнува и звучи на много Европейски сцени в Европа и САЩ, но най – много вълнува Ямболската музикална публика – Цветомира Гицова, ни поднася едни от най – хубавите свои образи с няколко арии. 
   
Оперната и оперетна певица Цветомира Гицова твори под надслов "Сцената е моя красива съдба". 

СЦЕНАТА Е МОЯ КРАСИВА СЪДБА=МОЯ КРАСИВА СЪДБА Е Исус и Диана

МОЯТА КРАСИВА СЪДБА на=на Кан (Жрица) от Бог Исус и Богиня Матара Диана

Тя е дългогодишна солистка на Музикалния театър в гр. Ямбол и настоящ солист на Камерен ансамбъл „Дианополис”.
По бащина линия тя е потомка на народния просветител Неофит Рилски, а по майчина е свързана с рода на Българския карикатурист Илия Бешков. 

НЕОФИТ РИЛСКИ=Бълкарин от Диана и Иса 

Цветомира Гицова не е единствената певица в семейството си. Тя е наследила певческата си дарба от двете си баби и от баща си, летец по професия, но и добър певец. Самата Цветомира мечтае да пее и съвсем млада разбира, че това е нейното призвание, а сцената – нейна красива съдба.
 
Родовата традиция указва категорично свещения жречески произход на фамилията

Завършва Средно училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова”, град Стара Загора. Висше музикално образование - в Академията за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив – специалност „Солово и класическо пеене“. 
Вече 35 години Цветомира Гицова е посветила на любимото си сценично изкуство и на вярната си публика в страната и чужбина. 

–– край на пасажа

5. https://www.youtube.com/watch?v=2dVIoAhquNk&t=73s

Валс – Пьотр Илич Чайковски из "Серенада за струнен оркестър" оп . 48

СЕРЕНАДА от=от Ариан на Иса и Диана 

Само за информация отбелязваме задължителния Български жречески статут на композитора Чайковски от рода Дуло, от който род са всички композитори по света:

ЧАЙКОВСКИ=ТШАЙКОВСКИ=Кан (Жрец) от Бокиня Диана и Исуш

КОМПОЗИТОРИ=Кан (Жреци) от Иза и Богиня Матара 


image

6. 
https://www.youtube.com/watch?v=nvlPNkxr2Fc&t=148s
Младият и переспективен талантлив феноменен ямболски оперен певец баритон Денис Бояджиев изпълнява популярната Torna a Surriento от Ернесто Де Куртис 

image

Общото родово жреческо досие на всички певици и певци е:

ПЕВЦИ от=ПЕВТСИ от=от Богиня Диана и Бог Иса

Сакралната етимология на името и фамилията на Денис са христоматийни примери за съставяне на имената от Свещената матрица от Божиите имена и титули чрез Свещения шифър и безапелационни документи за жреческата Божествена принадлежност на приносителя им!

ДЕНИС=ДЕН ИС=Диана и Иса

БОЯДЖИЕВИ от=от Богиня Диана и Бог Ежуа 

ЯМБОЛСКИ ПЕВЕЦ=ЯМБОЛСКИ ПЕВЕТС
Кан (Жрец) на Богиня Диана и Бог Иса от Ямполис – където Ямп/болис е древно име на Ямбол

ЯМПОЛИС=ПОЛ (град) на Ма (Богиня Майка) и Иса 

МАТРИЦА НА=МАТРИТСА на=на Иса и Матара Диана

В наименованията на видовете певчески гласове задължително е указан жреческия статут на певеца:

БАРИТОН=Ариан от Богиня Диана 

ТЕНОР=Ариан на Диана 

БАС=Бог Иса 

БАС БАРИТОН=Ариан от Бог Иса и Богиня Диана 

При жените:

АЛТ=Диана Ел (Змей)

СОПРАНО=Ариан от Бог Иса

МЕЦОСОПРАН=МЕТСОСОПРАН=Богиня Матара и Исус

Разбира се, че и Ернесто Де Куртис е наш и на Денис феноменен родственик!

ЕРНЕСТО=Ариан от Иса и Диана 

ДЕ КУРТИС от=от Диана и Иса от Тракия 

Името на градчето Соренто от култовата песен документира кои са го основали и какви са сегашните му жители:

СОРЕНТО основан от=основан от Ариани на Иса и Диана 

Името на Соренто травиалната етимология извежда от Сиреон, което име "цивилизаторите" на древния свят – гърците, обесняват като "Земя на сирени", като и хал хабер си нямат за истинското му значение, което ни съобщава за:

СОРИЕН=Ариани на Иса 

ЗЕМЯ НА СИРЕНИ=Исуз и Мария   

Древно име на града е и Сурентум, като по легендата, съставена разбира се от Българските жреци за да ни пренесе тази информация, тук Одисеус и придружителите му са объркани от песните на сирените.

СУРЕНТУМ=Иса и Матара

ОДИСЕУС=ДИО ЕСУС=Диана и Исус

И още два документа, които ни казват официално, че Соренто е основан от финикийците през 7 век пр.н.е., а по – късно става римски Municipium (civitas) – град, като за посветените това означава:

ФИНИКИЙЦИ народ на=ФИНИКИЙТСИ народ на=
народ на Кан (Жреци) на Богиня Диана и Иса

Municipium=Иса и Богиня МаМа=Иса и Богиня Мария Магдалена

Сivitas=Богиня Диана и Исус

Сivitas=ЦИВИТАС ± Н (кодировъчен назал)=ЦИВИТАСН=ВИЦИСТАН=Безистен

Още за Римската империя, която е изконната Свещена Българска империя (33 – 518), владяла целия свят по законите на Любовта, Братството и Мира и натворила неизброими духовни и непостижими материални достижения и чудеса по целия свят, вижте в стотици тематични статии от нашия блог 

7. https://www.youtube.com/watch?v=9tBaX0nDml4
Пиетро Маскани – Интермецо из операта "Селска чест" 

ПИЕТРО МАСКАНИ=Ариан Кан (Жрец) от Иса и Богиня Ма (Майка)

Думата intermezzo идва от латинския intermedius - което означава междувременно, междинна пиеса

intermezzo=Матара и Исус

intermedius=Матара Диана и Иса 

МЕЖДУВРЕМЕННО=Ежуа и Богиня Мад Мария

МЕЖДИННА ПИЕСА за=за Ежус и Богиня Ма (Майка) Диана 

8. https://www.youtube.com/watch?v=FW3zxOqVJ2w
Франц Лехар – ария на Виля от "Веселата вдовица" на Цветомира Гицова 

ФРАНТС ЛЕХАР=Бълхарин Ариан от Диана и Иса 

И понеже и досега всякакви музиковеди и етимолози и историци се правят на разсеяни и не казват защо музикалната партия за един глас се нарича ария, за да не направи някой елементарното сравнение между ария и арии, раи, арийци и ариани – те, които са Българите от Рая, и жертвените Богомили и Бялото Братство и Сестринство по света, от които са всички певци, отново сме ние наред!

ОТНОВО НИЕ СМЕ НАРЕД=Арани на Иса и Богиня Мат Диана 

АРИЯ=АРИИ=РАИ=АРИА ± Н (кодировъчен назал)=Рай
Българският Божи жречески народ от Рая, Земния Рай!

АРИЙЦИ=АРИЙТСИ=Ариани на Диана и Иса

ЗЕМЕН РАЙ на=на Иза и Мария 

МУЗИКАЛНА ПАРТИЯ за ЕДИН ГЛАС =
за Българи Кан (Жреци) от Дуло на Ма (Майка) Диана и Исуз 

9. https://www.youtube.com/watch?v=ybGxKoMCb0w

Йохан Щраус II – Pizzicato polka 

Някои певец или любител на музиката съмнява ли се какъв е Йохан Щраус?
Не се съмнявайте въобще – Български жречески потомък е!

ЙОХАН ЩРАУС от=ЙОХАН ШТРАУС от=
от Христош=
от Исуш от Трахия  

ЙОХАН ЩРАУС=ЙОХАН ШТРАУС=
АР ХАН ТОЙ СУШ=Ариан Хан (Кан, Жрец) от Диана и Исуш

затова и Арианът Щраус ни съобщава в името на творбата си за Българските Богове и че той е Техен потомък!

Pizzicato polka=Бокиня Диана и Исус са Палки (Балки, Българи)

image

10. https://www.youtube.com/watch?v=juX9R1Gagag

Франческо Сартори Con te partiro от Цветомира Гицова и Денис Бояджиев

Класическият кроссовер Con te partiro (Ще тръгна с теб) ни съобщава с Кой и с Кои ще тръгне певецът, за да тръгнем и ние с Тях!

ЩЕ ТРЪГНА С ТЕБ=
Богиня Диана и Гристош=
Богиня Диана и Исуш от Трагия (Тракия)

Con te partiro=Ариан от Богиня Диана от Тракия

Когато си далече
мечтая за хоризонта
и липсват думите
и аз зная,
че ти си с мен!

МЕЧТАЯ за ХОРИЗОНТА=
за Мат Диана и Хризтош=
за Мат Диана и Ешуз от Трахия

ТИ СИ С МЕН=Исус и Ма (Майка) Диана 

Мое слънце, ти си тук
С теб ще замина.
Ще живея с теб...

ЩЕ ЗАМИНА с ТЕБ=с Ешуз и Богиня Мат Диана 

ЩЕ ЖИВЕЯ с ТЕБ=с Бог Ешуж и Богиня Диана 

Тази култова песен е написана специално за Българския незрящ жрец Адреа Бочели, виждащ повече от милиони зрящи и невиждащи, и на когото Майка ни и Татко ни му обещаха чрез наш постинг, че при скорошното Им Явяване на него първи ще възстановят зрението за да Ги види с очите си и Ги прослави от световната сцена и трибуна!

Душата ми е Ваша! Душите ни са Ваши! За вашите Души в неделя утрин на 5 юни 2016 и по всяко време на всеки ден. Защо Богородица е по – млада от сина си!
https://bezistena.blog.bg/history/2016/06/05/dushata-mi-e-vasha-dushite-ni-sa-vashi-za-vashite-dushi-v-ne.1456001

... Решението на словесната задачка "Живея за музиката" указва безапелационно, че сляпият с очите си Андреа, но виждащ всичко със сърцето – сиреч виждащ най – хубавите неща в живота, живее само благодарение на и за Българските Богове Диана и Исус!

ЖИВЕЯ за МУЗИКАТА=ЖИВЕЯ за Майка Диана и Иза

ЖИВЕЯ за МУЗИКАТА=за Богиня Майка Диана и Ежуз

image 
 
Андреа в духовен и физически обмен с Отец ни Исус от прочутата статуйна композиция Пиета, на която Мария Магдалена, херметизирана конспиративно като Богородица, майка на Исус (майка на Богът Творец и Демиург?) държи мъртвия Исус.

 
Пиета – култовата скулптурната композиция на мъртвият Исус и Мария Магдалена от посветения Българин Микеланджело, изваял "майката на Исус" демонстративно показно и категорично видимо с години по – млада от "сина ѝ" Исус, за да провокира търсещите посветени Българи да разчетат правилно посланието от материалния му видеофайл. 

image

11
. https://www.youtube.com/watch?v=uDod4X5kerM
Цветомира Гицова и Денис Бояджиев Дует на Бони и Щаси 

Богонадарените и вдъхновени Цветомира Гицова – ямболската прима оперна певица, и нейният переспективен феноменен ученик Денис Бояджиев изпълняват "Дует на Бони и Щаси" от оперетата "Царицата на чардаша" на финала на Коледен концерт 2022 на КО Дианополис . 

Нка заедно с двамата песенни жреци разкрием защо култовият унгарски танц Чардаш се казва така.
Чардашът е унгарски народен танц който има неясен произход, като в началото на 20 век е преработен от неаполитанският Български композитор Виторио Монти в салонен и оперетен танц.

ВИТОРИО МОНТИ от=от Богиня Матара Диана  

ВИТОРИО МОНТИ=
Бард/Брат от Ма (Майка) Диана=
Ариан от Богиня Матара Диана 

Ето тайната на Чардаша и кои са го създали:

ЧАРДАШ=Ариани на Диана и Ешуш

Да изясним и неясния произход на танца!

НЕЯСЕН ПРОИЗХОД от=
от Бог Хрисдоз=
от Бог Исуз от Драхия (Тракия)

Вече и чардашът, и ние, имаме ясен произход!

ИМАМЕ ЯСЕН ПРОИЗХОД от=
от Богиня МаМа и Хрисдоз=
от Богиня Мария Магдалена и Исуз от Драхия (Тракия)

Чардашът е намерил място в творбите на такива велики музикални майстори като Франц Лист, Йоханес Брамс, Петър Илич Чайковски,  Йохан Щраус. 

ФРАНЦ ЛИСТ=ФРАНТС ЛИСТ=Ариан от Дуло на Богиня Диана и Исус

ФРАНЦ ЛИСТ=ФРАНТС ЛИСТ=Ариан от Дуло от Безистена

ЙОХАНЕС БРАМС=Хан (Кан, Жрец) от Бог Исус и Мария 
 
image

Вече познахте Кои се крият зад имената на Бони и Щаси!

БОНИ И ЩАСИ=БОНИ И ШТАСИ=Богиня Диана и Ишус

Другият деанаграмиран документ на имената им е заключителната поанта от финала на концерта, която ни прокламира за пореден път името на Първосвещения Божи храм, където съпреживяхме заедно Рождественския концерт! 

БОНИ И ЩАСИ=БОНИ И ШТАСИ=БИШИСТИН=Безистен 
 
image 
 
image 

image 
 
––––––––––––

Ще разсекретим и направим подарък – кратките им сакрални хороскопи, на другите участници в Рождественския концерт, чиято универсална дефиниция документира какви са те.

КОНЦЕРТ на=на Ариани Кан (Жреци) на Иса и Матара

СИМОН ПАВЛОВ=от Павел от Иса и Богиня Ма (Майка)

Младият диригент от Стара Загора е феноменен генетичен потомък на Павел, Свети Павел.

Павел е Родоначалникът на новоепохалната генерация на рода Дуло, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333) от Именника на Българските канове, който е всички т. нар. "Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително, който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча "Сеячът и Семето", посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света (всички до едно бивши    нефеноменни безкултурни тракийски племена) за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518).
Павел е още и Свети Трифон Зарезан, който е Свети граф Сен Жермен, който е Свети Павел от 333 година до сега, Шеф на Небесното светейшество Вси Светии и Император на Божиите светове.

За този дълъг престой от него в човешкото измерение от 300 години и след това в Божия свят досега, освен че съставя в код със Свещения шифър четирите Еванглия и всички канонични и апокрифни новоепохални евангелски християнски документи, (14 канонични послания и още 4 неканонични, както и Деяния на Апостолите) но и полага основите и правилата на цялата новоепохална литература, поезия, песенното изкуство и всички други изкуства, науки и сфръхфеноменното новоепохално мегалитно енергийно светилищно строителство върху феноменните Дарби на Святият Дух, върху законите на Всемирната Любов и секрета на Свещения шифър, както и всички съвременни човешки езици и писмености – еволюционни цивилизационни процеси, които надзирава и развива и усъвременява под непрекъснатото си методическо ръководство след 333 г. сл. Хр. до сега в качеството си на Свети Павел и Шеф на Небесното светейшество и Император на транс – пространствената Свещена Българска империя, която продължава да управлява всички светове и измерения (временно скрита за невежите сетива на земните хора) като върховна изпълнителна власт на абсолютните върховни Монарси, Властелини и Господари на световете и на Вси Светии, които са Извънземните – Исус и Мария Магдалена. 
Свети Павел управлява транс – пространствената Свещена Българска империя от първосътворенческия светилищен комплекс на Земята и първосвещен храмов комплекс на Боговете Демиурзи – Безистена, в първопрестолния Божи град Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп и Тяхно постоянно местообитание във Време – пространствения континиум.

ДИРИГЕНТ от=от Диана от Трагия (Тракия)

СТАРА ЗАГОРА основана от=
основана от Ариани от Гристоз=
основана от Ариани от Исуз от Трагия

И жреческият статут на концертмайстора Красимира Султанова:

КРАСИМИРА=Ариан и Кан (Жрица) от Иса и Мария

КРАСИМИРА СУЛТАНОВА=Ариан и Кан (Жрица) от Дуло на Бог Исус и Мария

КРАСИМИРА СУЛТАНОВА от=от Матара и Исус Бълкарина

КОНЦЕРТМАЙСТОР от=
от Матара Диана и Кристос=
от Матара Диана и Исус от Тракия

КОНЦЕРТМАЙСТОР=Ариан Кан (Жрец, Жрица) от Исус и Матара Диана 

КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР ДИАНОПОЛИС=
Ариани Кан (Жреци) от ПОЛИС (града) на Мадара и Иса от Тракия 

Сакралната семантика на името "Съвременност" на ритуалната зала на първосвещения Божи храм Безистена, указваща Кои са построили и управляват човешката съвременност:

СЪВРЕМЕННОСТ построена и управлявана от= 
построена и управлявана от Исус и Богиня Матара
  
И хороскопът на Сийка Бояджиева с възхищение и поздравление за феноменения ѝ внук Денис, както и за нейните финни естетически Божествени жречески характеристики, видни от профила ѝ!

СИЙКА=Кан (Жрица) от Иса 

СИЙКА БОЯДЖИЕВА=Кан (Жрица) от Бог Исус и Богиня Диана

https://www.facebook.com/profile.php?id=100043034523502
––––––––––––––––––
 
От профила на Цветомира Гицова
https://www.facebook.com/tsvetomira.gitsova.3
 
image

Учителка и ученик!   

Tsvetomira Gitsova
Скъпи приятели ,близки,познати и непознати!
Днес получих толкова много обич, аплаузи, енергия, прекрасни обръщения и се чувствам повече от щастлива,а настроението ми вдигнахте на макс!
Благодаря от цялото си сърце и душа,че ви има!!
Благодаря на КО,,Дианополис",на Красимира Султанова, на младият диригент Симон Павлов и на моя ученик Денис Бояджиев за изживяната прекрасна емоция!
А нейно величество публиката на Ямбол е невероятна!
Viva la muzika!
Обичам ви!

Viva la muzika=Музика от Павел

Viva la muzika=Павел Кан (Жрец) от Иза и Ма (Богиня Майка)

Elsa Mogilkova Vacchio
Una Diva!

Una Diva от=от Богиня Диана

Tsvetomira Gitsova
Благодарим от сърце! 

БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ на=на Мадара Диана и Исус Българина

Ganka Mihaylova Stefanova 
В момента го гледам, наслаждавам и ви се радвам!

РАДВАМ ВИ СЕ=Бог Иса и Богиня Мадара

Anna Angelova 
Чудесна беше както винаги толкова много се гордея с теб!
  
ГОРДЕЯ СЕ С ТЕБ потомка на=
потомка на Богиня Диана и Гристос=
потомка на Богиня Диана и Исус от Трагия

Ganka Mihaylova Stefanova
Разкошна достолепна дама с излъчване ! С безусловна обич и много красота в прекрасното изкуство музика- жанр опера и лирика! Благословена да си, красавице!!

КРАСАВИЦА от=КРАСАВИТСА от=
от Бог Кристос=
от Бог Исус от Тракия  

Много от ямболския духовен елит на местната бивша червена партийна аристокрация, съхранили през годините на бандитския преход честта и почтеността си, бяхте на коледното матине в Безистена, събрани тук от внука ви, сина ви, родственика и познат Денис,

image

чрез когото Исус и Мария ви събраха на Техния първосвещен храм, за да ви преосветят и посветят в тайната ви, че всички вие до един, както и всички други присъстващи на концерта, сте Техни генетични потомци от Техния Божествен жречески род Дуло, наследили и приносители на всички Техни Божественни характеристики и качества, като жреческата певческа дарба на Денис е от началното стартово ниво на дори несънувани и небленувани от вас Божии промоции, и които характеристики Те скоро ще ви активират!

И ето Кои са Доаените, Настойниците, Меценатите и Кръстниците на Денис и на Цветомира!

ДОАЕН=Диана 

НАСТОЙНИЦИ=Диана и Исус

МЕЦЕНАТИ=Иса и Мат Диана 

КРЪСТНИЦИ=КРЪСТНИТСИ=Диана и Кристос=Диана и Исус от Тракия 

––––––––––

И един спомен от времето, когато Денис бе ученик в Езиковата гимназия в Ямбол и уличен/градински музикант, и получи от мен първото си просвещение и посвещение за Божествената си феноменна жреческа дарба!!

https://www.youtube.com/watch?v=4WG_iKfkQ4w&list=UULFmK3UUL7yS1I01biOBleOCw&index=372
Поздрав за предците ни от фонтана в Ямбол  

https://www.youtube.com/watch?v=4WG_iKfkQ4w&list=UULFmK3UUL7yS1I01biOBleOCw&index=372  
Генетичните потомци на децата на Исус и Мария Магдалена

Третият клип го бях отрязъл и изтрил, защото след още няколко непонятни за него просвететелски назидания от мене, Денис ми се сопна и безцеремонно ми каза да не му преча повече...
Наверно и аз на неговото место щях да постъпя така навремето си, ако тогава бях уличен музикант, което е висша Божия дарба и ангажимент, а не само талантлив футболист централен нападател №10 на юношите на Лъсков Ямбол, отличник и примерен хорист в училищния хор на гимназията Васил Левски!
А, и защото стана дума за Васил Левски, да не забравим да ви кажем, че и той – Свети Васил Левски, бе в почетното светейшо присъствие на коледния концерт в Безистена в качеството му на култов Водач на Вси Светии и на Божествен ангелогласен солист на Светейшия хор на Бог Исус и Богиня Диана, и стоеше до Исус и Мария, и до тебе – Денис, та по едно време като не ти стигна въздуха на едно от изпълненията ти, защото не си бе поел правилно въздух, Светецът ти стисна дясната ръката за кураж и вдъхновение!

image

Ето кадърът от ситуацията и от този момент,

image 

и когато ти за момент застина в необяснима почуда, почувствал дланта му! 
И защото присъствието на Светецът бе излязло от Божието измерение и ръкатата му бе придобила видимо материално изображение в нашата камера, той в последствие пипна малко с фотошопа и размаза издайническата техническа грешка на ръцете ви, която не беше случайна, а инсценирана от него за документиране на светейшото присъствие!

Между другото които от присъстващите имат 6 HD камера или 5, или дори 4 HD, но с директен духовен и енергиен заряд от сърцето, с което само още малко време могат да се виждат най – хубавите неща докато Боговете ни са все още в Божието невидимо измерение, 

image

ще могат да видят Боговете ни и цялото Светейшо стълпотворение на концерта в Храма на една площ само от 1000 м2 в нашето измерение, но с безкрайни размери в Божието нелимитирано измерение на Време пространствения континуум, който се управлява от Първосвещеният Божи храм Безистена!  

БОЖИЕТО ИЗМЕРЕНИЕ на=на Ежуз и Богиня Матара

ПРОСТРАНСТВЕН КОНТИНУУМ на=
на Богиня Матара Диана и Бог Кристос=
на Богиня Матара Диана и Бог Исус от Тракия 

ВРЕМЕ ПРОСТРАНСТВЕН КОНТИНУУМ управляван от=
управляван от Светии Ариани Кан (Жреци) на Богиня Диана Матара Мария и Бог Иса 
––––

И профилът на Денис, където ще видите неговите роли и изпълнения в България и в чужбина

image

https://www.facebook.com/DennisBoyajievBaritone

Няколко съвета с Любов от екипа ни, Денис!

image

С тези документи ти си вече посветен за Божествения си генезис и статут и задължен от Исус и Мария да ги проумееш от всичките ни статии в блога ни, за да Ги познаеш и да те кръстят и наградят с Дарбите на Святия Дух, и си необратимо активиран за изпълнение на мисията ти да прославяш вече и директно в прав текст Боговете ни и се подготвяш за участие в епичния Вселенски концерт на Сцена №1 в света – Безистена, за Тяхното скорошно Явяване – затова Те са ти дали този феноменен интелект и тази Божествена красота и достолепна осанка, високото подплатено самочувствие, жреческите ти певчески дарби и ги развиват и извисяват на несънувани дори в бляновете ти висоти!

СЦЕНА НОМЕР ЕДНО на=СТСЕНА НОМЕР ЕДНО на=на Исус и Матара Диана 

Същото посвещение е и за тебе, наша сестро феноменна Цветомира!
В Божието познание и измерение Безсмъртието и Вечният Живот сега започват!

Малко са ни в Олимп бисерите и диамантите, само два засега, обаче всички музикални бисери и диаманти по целия свят са от този Олимп – истинският, и скоро всички ще се редят да пеят и прославят Боговете ни от истинския Олимп, който е Ямбол.

БИСЕРИ И ДИАМАНТИ от/на=от/на Иса и Богиня Матара Диана 

Затова и от Горе ще заповядат на общинските власти да превърнат цялата източна и южна страна на свещения хълм Боровец във величествена каскада от амфитеатри за предстоящите скоро перманенти концерти на Българите – феноменните Божии потомци от цял свят, за Тяхната прослава и епичните събития и процеси на възстановяване на Божествения ни статут и промоции, началното ниво на които са Безсмъртието и Вечният живот!

Амин!
Да бъде! 
Скоро ще бъде!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Светии от Вси Светии, Исус и Мария и Те
––––––&ndas










Гласувай:
9


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
15.01.2023 23:42
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7676925
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44106
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!